Umjesto da jedete kupovne voćne jogurte, pripremite vlastiti sa svježim voćem po izboru i granolom!
Jogurt je namirnica koju često trebate konzumirati, jer osim što je lako probavljiv, i sam pomaže u dobroj probavi. Također, kod osoba koje često konzumiraju jogurt uočena je manja učestalost infekcije Candidom albicans.
No, umjesto da kupujete voćne jogurte u kojima ne znate otkud je voće poteklo, pripremite vlastiti voćni jogurt u kojem ćete moći staviti više voća i po izboru, kao i što ćete znati da se radi o svježim namirnicama.
Sastojci:
- 1 l jogurta
- 200 g zamrznutog i svježeg voća (jagode i borovnice)
- med (po želji)
- začini po želji (cimet, đumbir, menta i sl.)
Priprema:
Jogurt podijelite na pola. Prvoj polovici jogurta dodajte svježe voće, med i začine. Izmiksajte. Drugoj polovici dodajte zamrznuto voće, med i začine. Izmiksajte. Poslužite uz granolu.
Ovaj recept je dio Akademije zdravog kuhanja, odnosno radionice “Prezimi zdravo i vitko” koju organiziraju portal Ordinacija.hr, Centar za kulturu prehrane i Interspar Hrvatska.
Isprobajte i ove tri njami poslastice s jogurtom i naučite kako pripremiti masku sa jogurtom!
Foto: Shutterstock
Ordinacija.hr