Ova istočnjačka slastica je mnogima omiljena poslastica još od djetinjstva…
Baklava se priprema s korama, koje ćete za ovaj recept kupiti. Naravno, ako su vam vaše kore jedine dobre, pripremite ih sami.
U klasičnu baklavu se stavljaju orasi, a u ovom receptu dodaje se i cimet.
Evo kako ju pripremiti;
Baklava od samo 5 sastojaka
Potrebni sastojici:
- 450 g nasjeckanih oraha
- 1-2 žlice cimeta u prahu
- 1 paket kora za baklavu
- 300 g meda
- 220 g maslaca
Genijalan trik! Uskrsna jaja ove godine obojite otopljenim masnim bojicama
Upute:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih, namastite posudu za pečenje (13*19 cm)
- Pomiješajte cimet i orahe
- Odmotajte kore i dvije stavite u pripremljenu posudu za pečenje i premažite maslacem te isto ponovite na 6 kora.
- Pospite ½ suhih sastojaka po njima te premažite s 2 žlice meda.
- Dodajte još 2 kore, namažite s maslacem i ponovite prethodni postupka (pospite ½ suhih sastojaka po njima te premažite s 2 žlice meda). Napravite tako još 6 slojeva, a sve prekrijete korama koje vam ostanu, a svaku drugu premažite maslacem.
- Uzmite oštar nož i njime napravite 24 oblika romba te pecite dok ne postane zlatno žuto, oko 25-30 minuta.
- Hladite sat vremena prije posluživanja!
Pizza od palente gotova za taj čas: Obiteljski recept za dane kad vam se ništa ne kuha!
Dobar tek!
A. A.
Foto: Shutterstock