Hrana i recepti

Hrana i recepti

Istraživanje koje će popraviti dan: Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

OK, znamo da je hladna pizza od noći prije nekada stvarno odličan doručak, a čini se kako je znanstveno dokazano da to uopće nije nezdrav odabir

“Zdrave” pahuljice zapravo su pune šećera i o tome se mnogo raspravljalo, no prema Chicago Tribuneu, većina pahuljica u sebi ne sadrži nimalo proteina ni zdravih masti. One nisu ništa drugo nego “žlica šećera”. 

Sir je ‘supernamirnica’

Znanstvenici u ovom istraživanju rekli su i da je sir na dobrom putu da postane sljedeća “supernamirnica”, a s obzirom na to da se nalazi na pizzi, čini se da je odgovor jasan. Naravno, nemojte jesti pizzu baš svako jutro. No možda ćete se iznenaditi da prosječni komad pizze i zdjelica pahuljica imaju gotovo jednak broj kalorija. Ipak pizza ima mnogo veći udio proteina, što će vas razbuditi i zasititi

Kako se lakše nositi s depresivnim raspoloženjem (ili depresijom) uz pomoć hrane?

Naravno pizza nije baš neka zdrava namirnica i postoji mnogo boljih izbora za doručak, ali ako već morate birati između pahuljica i pizze, radije izaberite pizzu. 
Najzdraviji izbor za doručak je: avokado na integralnom tostu, poširana jaja, banane, chia sjemenke, smoothiji s orašastim plodovima… i slično. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo