Isprobajte ovaj recept već danas i uživajte u okusu svog novog omiljenog jela
Zdravstvene dobrobiti piletine su mnogobrojne, a još ako jedete isključivo bijelo meso dobro je znati da je puno proteina a sadrži jako malo kalorija, što ga čini idealnom namirnicom za održavanje idealne tjelesne težine.
Ako ste u potrazi za velikim izvorom čistog, nemasnog proteina, ova namirnica je idealna za vas. Proteini iz piletine pomažu jačanju i razvoju mišića, te pomažu u održavanju zdrave tjelesne težine i pomoć su pri mršavljenju. Uz to, piletina će podići razinu seratonina u mozgu, poboljšati raspoloženje, umanjiti posljedice stresa te vas uspavati. Piletina sadrži obilje selena, esencijalnog minerala koji je uključen u rad metabolizma. Bogata je i niacinom (vitamin B3), koji štiti stanice od raka i ostalih formi genetičkih (DNA) oštećenja.
4 jednostavna recepta za pripremu najukusnije piletine
Ćevapi od piletine
Potrebi sastojci za 4 osobe:
- 500 g bijelog pilećeg mesa
- 1 jaje (može samo bjelanjak)
- 1 glavica crvenog luka
- 1/2 žlica maslinova ulja
- žlica brašna ili krušnih mrvica
- ½ žličica senfa
- sol, papar, peršin
- malo ljute crvene paprike u prahu
Priprema:
- Meso sameljite ili nasjeckajte na sitne kockice. Sve stavite u zdjelu, dodajte sitno nasjeckan luk, jaje, papriku, začine, ulje, krušne mrvice i senf. Rukom nježno, ali dobro promiješate.
- Oblikujte male ćevape. Možete ih peći na grill tavi ili roštilju otprilike 5-8 minuta.
- Poslužite toplo uz prilog po želji
A. A.
Foto: Shutterstock