Jede vam se nešto fino, lagano i niskokalorično? Predlažemo da svakako isprobate lagana ljetna jela na terasi Hotela Dubrovnik!
I dok smo vam nedavno predstavili kombinaciju purećih medaljona te sira trapista u domaćem kruhu, ovaj put vam predlažemo da isprobate filet od svježe pastrve u kukuruznom brašnu s
kaparima i bačvastim krumpirom.
“Riječ je o laganom, ali iznimno ukusnom jelu za čiju
pripremu upotrebljavamo domaću pastrvu iz Gacke. Dobivamo ju tri puta tjedno, što
znači da će naši gosti i posjetitelji na tanjuru dobiti potpuno svježu
ribu”, pojašnjava Slobodan Ponjan – Pavor, šef kuhinje Hotela Dubrovnik.
Ako se pitate na koji se način priprema ovo slasno jelo – evo i odgovora: filetirana pastrva se posoli, uvalja se u kukuruzno brašno te se prži na kombinaciji maslaca i ulja. Pri kraju prženja se dodaju kapari. U jelo se preporučuje dodati i malo bijelog vina, češnjaka i peršina. Kao prilog se poslužuje kuhani bačvasti krumpir.
“Reakcije gostiju su jako dobre, a jela s ljetnog menija
su jako tražena jer su lagana i ne toliko kalorična kao á la carte ponuda”, naglašava Robert
Šaravanja, direktor prodaje i marketinga Hotela Dubrovnik.
Ljetna ponuda Hotela Dubrovnik obuhvaća sljedeća jela:
- Pileći zabatak na žaru s lepezom hamburgera i krumpir slamicom – Cijena: 60 kn
- Pureći medaljoni na žaru i sir trapist u domaćem kruhu – Cijena: 65 kn
- Filet od svježe pastrve u kukuruznom brašnu s kaparima i bačvastim krumpirom na maslacu – Cijena: 55 kn
- Pileći brochette s ljetnim povrćem i prilogom toumeric riže s đumbirom – Cijena: 55 kn
- Voćna mozaik salata s delikatno začinjenim svježim sirom – Cijena: 40 kn
- Mediteranska salata: rikola, svježa mozzarella, rajčica s maslinovim uljem i finim začinima – Cijena: 45 kn
- Krepka povrtna salata – Cijena: 40 kn
Na ljetnoj terasi Hotela Dubrovnik vas, osim ljetne ponude glavnih jela, očekuju i ljetne slastice te osvježavajući voćni kokteli.
Ordinacija.hr