Hrana i recepti

Hrana i recepti

Isprobajte lagana ljetna jela na terasi Hotela Dubrovnik!

Ukoliko se tijekom ovi ljetnih mjeseci zateknete u centru grada, predlažemo da u potrazi za laganim obrokom svakako svratite na ljetnu terasu Hotela Dubrovnik kako biste isprobali jedinstvenu ponudu restorana Piccolo Mondo.

Riječ je naime o laganim, niskokaloričnim jelima koja će vas zasititi, ali ne i opteretiti. Jedno takvo jelo je i kombinacija purećih medaljona te sira trapista u domaćem kruhu proizvedenom u kuhinji Hotela Dubrovnik.

k“Riječ je o jelu koje smo pripremali povodom nedavnog boravka pape Benedikta XVI. u našoj zemlji. Budući da su gosti bili oduševljeni, jelo smo odlučili ostavili u ponudi Hotela Dubrovnik tj. restorana Piccolo Mondo“, pojašnjava Slobodan Ponjan – Pavor, šef kuhinje Hotela Dubrovnik.

Recept za ovo slasno jelo glasi ovako: marinirana pureća prsa valja lagano prepržiti na grilu. Na njih se stavlja jedna šnita sira trapista. Potom je ovu kombinaciju potrebno staviti na domaću ciabattu te zapeći kako bi se sir počeo rastapati. Jelo se poslužuje uz zelenu salatu, rajčicu i kolutove od luka.

“Reakcije gostiju su jako dobre, a jela s ljetnog menija
su jako tražena jer su lagana i ne toliko kalorična kao á la carte ponuda.
Budući da svakodnevno osluškujemo želje naših građana i gostiju, odlučili smo kreirati
lakša jela prilagođena ovim ljetnim mjesecima”, naglašava Robert
Šaravanja
, direktor prodaje i marketinga Hotela Dubrovnik.

Ako se pitate koja sve jela obuhvaća ljetna ponuda Hotela Dubrovnik, evo i odgovora:

  1. lPileći zabatak na žaru s lepezom hamburgera i krumpir slamicom – Cijena: 60 kn
  2. Pureći medaljoni na žaru i sir trapist u domaćem kruhu – Cijena: 65 kn
  3. Filet od svježe pastrve u kukuruznom brašnu s kaparima i bačvastim krumpirom na maslacu – Cijena: 55 kn
  4. Pileći brochette s ljetnim povrćem i prilogom toumeric riže s đumbirom – Cijena: 55 kn
  5. Voćna mozaik salata s delikatno začinjenim svježim sirom – Cijena: 40 kn
  6. Mediteranska salata: rikola, svježa mozzarella, rajčica s maslinovim uljem i finim začinima – Cijena: 45 kn
  7. Krepka povrtna salata – Cijena: 40 kn

Na ljetnoj terasi hotela Dubrovnik vas, osim ljetne ponude glavnih jela, očekuju i ljetne slastice te osvježavajući voćni kokteli.

 

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo