Musaka je grčko jelo, a tradicionalno se priprema se od patlidžana dok se u našim krajevima on radije zamijeni mljevenim mesom…
Za ovo jelo sigurno možemo reći da se brzo priprema i da vam za to neće biti potrebno puno novaca… Većinu sastojaka sigurno već imate u kuhinji…
Sastojci
- 800 g krumpira (kojeg možete zamijeniti patlidžanom)
- 400 g mljevenog mesa
- 1/2 glavice crveni luk
- papar, sol po želji
- ulje ili mast
- začinska crvena paprika
- 3 jaja
- 1 šalica mlijeka
- ½ šalice vrhnja
Bučnica s makom – recept koji morate isprobati
Priprema
- Luk nasjeckajte i prepržite ga, na njega dodajte meso, papriku, sol i papar. Dinstajte dok meso ne omekša.
- Krumpir ogulite i izrežite na ploške.
- Namastite posudu za pečenje i posložite red krumpira (posolite), te stavite malo mesa.
- Ponavljajte postupak i završite s krumpirom.
- Jaja pomiješajte s mlijekom i vrhnjem, posolite i prelijte musaku.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Musaku prekrijete folijom i pecite oko sat vremena. Zadnjih 15 minuta maknite foliju kako bi sve dobili lijepu boju.
Poslužite toplu uz salatu i dobar tek!
Jeste li primijetili da se više znojite ako jedete meso? Evo zašto se to događa
A. A.
Foto: Shutterstock