Hrana i recepti

Hrana i recepti

Stanite na kraj raku prostate uz pomoć ove biljke!

Foto: Shutterstock

Ova vrsta raka drugo je najčešće sijelo kod muškaraca i u ranom stadiju gotovo je potpuno izlječiv.

Godišnje od ove bolesti u Hrvatskoj oboli više od 2000 muškaraca, a prošle godine je umrlo njih gotovo 800, zaključeno je prošle godine nakon još jedne održane akcije “Brkati studeni”.

Rak prostate je zloćudni (maligni) tumor koji potječe od stanica prostate. Općenito, tumor prostate najčešće raste polako i dugi niz godina ostaje ograničen na žlijezdu. Tijekom tog vremena, tumor stvara malo ili nimalo simptoma i/ili vanjskih znakova. Kako rak prostate u svom rastu napreduje, povećava se mogućnost njegovog širenja izvan prostate u okolna tkiva.

Rizični čimbenici za karcinom prostate su poodmakla dob, genetika (nasljedna sklonost), hormonalni utjecaji, te čimbenici iz okolišaIako su još uvijek nedovoljno dokazani, ekološki čimbenici, kao što su pušenje i prehrana bogata zasićenim mastima čini se da povećavaju rizik od raka prostate.

Kako đumbir pomaže?

Fokusirajmo se na biljku za koju je poznato da snažno utječe na razvoj raka prostate, a koristi se u domaćinstvima za probleme poput probave, mučnine, migrena, PMS-a, prehlada, gripe…

Upalu grla lako možete liječiti kod kuće i to ovim čajevima

Sveučilište u Michiganu je provelo istraživanje o utjecaju đumbira na razvoj raka, a prema rezultatima studije, konzumacija praha od đumbira može potpuno “izbrisati” stanice raka – nakon što su izložene prahu od đumbira one same sebe uništavaju.

Postoje brojna istaživanja provedena na temu utjecaja đumbira na rak prostate, a u jednom stoji kako su sudionici koji su svakodnevno konzumirali ovaj začin smanjili broj stanica raka prostate za 56 posto! Neka istraživanja potvrđuju kako je đumbir odličan za prevenciju raka jajnika.

Đumbir kao začin dolazi iz Azije, a stoljećima se koristi u medicini i prehrani. Daje energiju cijelom tijelu, ublažava probavne smetnje, pospješuje rad srca i sprečava nastanak raka. Idealan je lijek protiv prehlade i gripe, pa se zimi preporučuje svakodnevna konzumacija.

Šipak kao lijek – otkrijte kako pripremiti izvrstan čaj, sirup, liker i marmeladu

Ana Abrahamsberg

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo