Hrana i recepti

Hrana i recepti

Zdrava hrana koja nije skupa i lako se priprema!

Merkur osiguranje i Jamie Oliver Food Foundation zalažu se za zdravu prehranu!

Postavili su zajednički cilj, a to je ljudima ponovno pokazati što je zaista dobro i zdravo jelo.

To je Merkur Food Revolucija koja vam donosi najbolje recepte iz kuhinje Jamie Oliver Food Foundation, a već sad su dostupni za download na adresi www.merkur.hr

Raspon recepata proteže se od zahtjevnijih jela (zeleni curry na tajlandski način) preko laganih recepata s egzotičnim prizvukom (npr. grilani ananas, gazpacho juha).

Ono što je svim receptima zajedničko je da podržavaju zdravu i održivu prehranu te svi recepti sa svojim namirnicama ispunjavaju zahtjeve preventivnog koncepta društva Merkur osiguranje, te ispunjavaju kulinarska očekivanja onih koji se ne žele odreći kulinarskog užitka na najvišoj razini: to je Merkur Food Revolucija!

Novi recepti za svaki dan

Lako ih je pripremiti i lagani su: recepti koje je Merkur osiguranje stavilo na raspolaganje u suradnji s engleskim celebrity kuharom Jamie Oliverom sve su omiljeniji.

Avokado – power voće

Jedno od fantastičnih jela koje Jamie Oliver Food Foundation zajedno s Merkur osiguranjem predstavlja na www.merkur.hr je Avocado dip. U samo 20 minuta se uz pomoć ovog recepta može pripremiti ljetnje jelo koje je ukusno, a i lagano.

Ono što mnogi ne znaju: nizak udio ugljikohidrata i obilje proteina i nutrijenata čine avokado savršenim sastojkom svake low-carb dijete.

Dodatno avokado sadrži lipazu, enzim koji potiče sagorijevanje masti.

Također je zanimljivo: avokado se uvijek bere nezreo te dozrijeva jedan do dva dana na sobnoj temperaturi. Dozrijevanje se može ubrzati ako se avokado skladišti pored banana ili jabuka.

Više informacija i ukusnih recepata možete pronaći na www.merkur.hr

JAMIE OLIVER:

Može li si svatko priuštiti zdravi obrok?

Trend koji naginje jeftinim namirnicama ne može se poreći. Ja smatram da većini ljudi ne predstavlja problem izdvojiti malo više za kvalitetu. Mnoge zdrave namirnice uopće nisu skupe. Većina voća i povrća nije skupa, pogotovo kad se kupuje sezonski.

Što mislite, kako će se kuhati u budućnosti?

Teško je reći. Trenutno je vidljivo kretanje prema vegetarijanstvu, i zbog zdravlja, a i zbog okoliša. Ja osobno triput tjedno jedem vegetarijanska jela.

Održivo mršavljenje

Skoro nijedna dijeta posljednjih godina nije bila tako uspješna kao „low carb“ dijeta. Smršavjeti bez ugljikohidrata, može li se to?

Nutricionisti kažu da se može – pod uvjetom da se pridržavate osnovnih pravila. Najvažnije je: cilj ne treba biti kratkoročno mršavljenje nego održivo smanjenje težine, te dugoročna promjena načina prehrane.

Tko se uz to još dodatno redovno i kreće vidjet će: low carb ima puno prednosti. Jedna od njih je da je čovjek rijetko gladan, a svejedno dobro jede. Princip je jednostavan: izbacuje se alkohol, kruh, riža, tjestenina i krumpir, a umjesto ovih namirnica jede se povrće, salate, orašasti plodovi, meso, mliječni proizvodi, meso peradi, jaja, riba i morski plodovi.

Održivo zdrave recepte Jamie Olivera i sve dodatne imformacije pronađite na www.merkur.hr

Dodatno na Merkurovoj Facebook stranici možete pronaći korisne savjete, video recepte i sudjelovati u zanimljivim nagradnim igrama.

Recepti nisu samo ukusni, nego i podržavaju zdrav i održiv način prehrane.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo