Hrana i recepti

Hrana i recepti

Kako postići i održati željenu težinu?

Iako su i geni odgovorni za naš izgled, postoje navike kojih biste se trebali riješiti ukoliko želite biti i ostati mršavi!

Možda ste već bili na dijeti i primijetili kojom se brzinom teško izgubljeni kilogrami mogu vratiti! Na žalost, nakon dijete vam ostaje da i dalje pazite na prehranu i izbjegavate neke stare navike koje bi vas opet mogle vratiti na početak.

Nova studija objavljena u časopisu “Annals of Behavioral Medicine” otkriva tri ključne strategije kako biti i ostati mršav – zauvijek! Istraživači su okupili 1.032 osobe koje imaju problema s viškom kilograma i stavili ih na dijetu uz plan fizičkih aktivnosti. U drugoj fazi studije, ispitanici su uspjeli izgubiti do četiri kilograma. No, što im je pomoglo održati kilažu?

1. Umjereno s desertima

Ne morate potpuno izbaciti slatko iz prehrane, samo prakticirajte umjerenost! Recimo, ako vam se jede slatko, umjesto cijele čokolade pojedite samo jedan red i to zdrave tamne čokolade! Ako se častite sladoledom par puta na tjedan, od danas za tu poslasticu rezervirajte samo jedan dan!

2. Prehrana bogata povrćem i voćem

Ovo je jako jednostavno pravilo: Što više zdrave i nemasne hrane pojedete, manje su šanse da ćete imati želju za nezdravom hranom!

3. Važite se!

Provjeravajte kilažu barem jedan put na tjedan i tako spriječite nakupljanje kilograma. Znanstvenici tvrde da je kontrola težine vrlo bitna za uspješno skidanje i održavanje tjelesne težine.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo