Kušajte palačinke koje ne debljaju! - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Kušajte palačinke koje ne debljaju!

Palačinke su jedan od onih deserata kojima nitko ne može odoljeti, a kada želite izgubiti kilograme – one mogu postati pravi porok! Umjesto da zanemarite svoj cilj zbog ovog slatkog deserta, isprobajte ove palačinke koje vas ne debljaju!

Smjesa od zobi, kokosa i prosa

Zob, proso i kokos idealna su kombinacija, a kada se pomiješaju dobivaju novo ruho kojem ne mogu odoljeti ni najveći ljubitelji zdrave prehrane. Osobe osjetljive na gluten najčešće pripravljaju ovu slatku deliciju s bezglutenskim brašnom. Ako želite napraviti pomak i poigrati se raspoloživim namirnicama iz smočnice, ovo je pravi trenutak da se okušate u pripremi palačinki u novom raskošnom ruhu.

Važno je napomenuti da zob, proso i kokos nemaju glutena, energetski su u zajedničkoj kombinaciji jako snažni i u konačnici ne debljaju.

Potrebne namirnice:

  • 1/2 čaše zobenih pahuljica
  • ½ čaše kokosovog brašna
  • 1 /2 čaše prosa
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica šećera ili meda
  • 1/2 praška za pecivo ili žličica sode bikarbone
  • 1 jušna žlica bezglutenskog brašna
  • 2 jaja
  • 2 dcl mlake vode
  • 1 jušna žlica ulja

Priprema:

Zob, kokos i proso sameljite u mlincu za kavu. Nastojte da zobene pahuljice budu fino samljevene kao proso i kokos. Sjedinite masu s ostatkom namirnica koje su gore navedene. Neka vam smjesa za palačinke odstoji petnaestak minuta u hladnjaku. Na tavi zagrijte ulje, nastojte kod razlijevanja smjese paziti da ne uzimate preveliku količinu kako vam palačinke ne bi bile debele.

Pecite s jedne i druge strane dok vam ne porumene. Za nadjev možete staviti omiljeni namaz. U slučaju da nemate gotovog namaza kakao prah u kombinaciji s medom biti će izvrstan dodatak ovom neobičnom i nadasve ukusnom desertu .  

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo