Hrana i recepti

Hrana i recepti

Uz post sokovima kilogrami se tope sami od sebe

Post uz prirodne sokove je snažna detoksikacijska metoda i jednostavan način da brzo izgubite kilograme.

Post sokovima osigurava konzumaciju velike količine hranjivih sastojaka i to kroz svježe iscijeđeno voće i povrće. Radi se o snažnoj detoksikacijskoj metodi koja zabranjuje konzumaciju krute hrane. Naime, kad naš organizam ne probavlja hranu, tijelo može preusmjeriti dodatnu energiju na vlastito čišćenje i uklanjanje starog, nepotrebnog tkiva.

sokIako većina ljudi to ne zna, naša tijela koriste znatnu količinu energije samo na probavljanje svakodnevnih obroka. Procjenjuje se da više od trideset posto energije proizvedene tijekom dana odlazi na probavljanje hrane. Uobičajeni mesni obroci i oni prepuni ugljikohidrata zahtijevaju puno više energije za probavljanje nego obroci sastavljeni primarno od voća i povrća.

Kako biste tijelu osigurali čišćenje i iscjeljenje, post prirodnim sokovima može biti vrlo jednostavan i brz način gubljenja kilograma. Ustvari, ako morate smršaviti, primijetiti ćete da se kilogrami i centimetri sami od sebe tope u samo nekoliko dana. Nije neuobičajeno da se uz post sokovima gubi gotovo 5 kilograma u tjedan dana.

Ova metoda je korisna za mršavljenje jer je jetra, osnovi detoksikacijski organ, ujedno i osnovni organ koji sagorijeva masnoću.

Budite oprezni za vrijeme posta i detoksikacije

Ovo se pogotovo odnosi na osobe kojima su čišćenje i detoksikacija novi i nepoznati procesi. Oni kod nekih osoba uzrokuju određene simptome poput glavobolje ili mučnine. Važno je razumjeti da se radio o sastavnom dijelu detoksikacijskog procesa.

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo