Mi se jednostavno ne možemo prestati diviti kulinarskoj vještini naše glave Ordinacije – Irine Čulinović. Ako ste propustili njen recept za biftek i njoke na kremi od mrkve u emisiji MasterChef, donosimo vam recept. Vrijedi ga probati!
Priprema:
1. Kuhati mrkvu i pol s malo đumbira. Vodu posoliti. Kada je kuhano dodati žličicu i pol meda i miksati štapnim mikserom.
2. Odstraniti tvrdi dio sa šparoga, pa sirove šparoge rezati nožićem na “mandolina” stil, vrhove odrezati i blanširati.
3. Posoliti, popapriti, dodati maslinovo ulje, limun i malo sitno naribanog đumbira.
4. Rimski njok posuti muškatnim oraščićem i peći svega nekoliko minuta s jedne i druge strane na tavi bez masnoće. Njok iz tave izvaditi na masni papir, naribati sir ribanac i peći u pećnici još deset minuta na 200 stupnjeva.
5. Ciklu rezati na Julienne, marinirati u maslinovom ulju, limunu, čiliju, soli, papru i njome dekorirati jelo.
6. Biftek posoliti i popapriti. Tavu jako zagrijati, staviti maslinovo ulje, biftek, dodati češnjak tučen u kori, timijan, maslac i peći s obje strane tri minute.
Dobar tek! 🙂
Ordinacija.hr