Ako ste poželjeli obitelji danas ponuditi savršen i zdrav desert, ovo je recept za vas!
Iako prehrana bez glutena zahtijeva više istraživanja i truda oko kuhanja, ona ne znači nužno i žrtvovanje okus ili gurmanskih užitaka radi specifičnog načing prehrane, dokaz tome je ova torta od kokosa u kojoj čete uživati!
Potrebni sastojci za biskvit
- 5 jaja
- 60 g šećera
- 100 g MixB brašna (Schar)
- 1 prašak za pecivo
- malo ekstrakta vanilije
- 200 g čokolade
- 100 g kokos-mrvica
Potrebni sastojci za kremu
- 800 ml kokosovog mlijeka (iz konzerve ili običnog)
- 3 jušne žlice kokosovog šećera (ili običnog šećera)
- 2 pudinga od vanilije
- 4-5 jušnih žlica kokosovog maslaca (ili 100 g običnog maslaca)
Za kremu skuhajte puding od vanilije prema uputama na pakiranju, a zatim u njega umiješajte maslac.
PRIPREMA:
- Istući bjelanjke i sol u snijeg, zatim istući žumanjke sa šećerom da bude pjenasto i blijedo, dodati brašno i vaniliju. Umiješati par žlica snijega da razrijedite mješavinu pa onda polako umiješati tu smjesu u snijeg, pazeći da ne istisnete zrak.
- Peći na 180 C oko 15-20 min u kalupu promjera 26 cm. Rastopite čokoladu na pari te prelijte preko biskvita pa je razmažite po cijelom biskvitu.
- Pospite kokos-mrvicama i pustite da se čokolada stisne. Kremom prelijte tortu i ostavite da se ohladi pa ukrasite rastopljenom čokoladom.
Dobar tek!
Autor teksta i fotografija: Adrijana Bručić – Bezglutenska radost
Napravite sami kokosovo mlijeko – uštedite novac i kontrolirajte sastojke
Ana A.