Dagnje ili volite ili ne… Ali ako ste ljubitelj ove morske poslastice, sigurno ste jednom u životu u restoranu naručili dagnje na buzaru, bilo na crveno ili bijelo…
Istina je da ih je iznimno lako pripremiti i nabaviti, a njihova cijena vas neće ostaviti bez daha, no ukus bi mogao.
Pripremite ih već danas, a ovo je sve što vam je potrebno za dvije osobe
Dagnje na buzaru
- 1 kg dagnji
- šaka svježeg peršina
- 4 režnja češnjaka
- krušne mrvice
- 2,5 dcl bijelog vina
- paradajz u konzervi
- maslinovo ulje
- Dagnje očistite tako da otkinete “dlakice” koje iz njih vire i lagano spužvicom s njih uklonite nečistoće. Isperite ih jedan put pod mlazom hladne vode.
- Nasjeckajte peršin i češnjak.
- U visoku posudu stavite ulje, na njega peršin i češnjak te vrlo kratko pirjajte (minutu do dvije).
- Stavite na ulje dagnje, podlijte vinom te preko svega pospite krušne mrvice. Ako želite buzaru na crveno sad dodajte 2 žlice paradajza iz konzerve (po želji i više)
- Poklopite te kuhajte na laganoj vatri dok se dagnje ne otvore.
- Poslužite toplo uz narezani kruh.
Riblja juha – tako ukusna, a tako jednostavna za pripremiti
Dobar tek!
A. A.
Foto: Shutterstock