Bounty je jedna od meni najdražih industrijskih čokoladica punjena kokosom… I ova napravljena u domaćoj izradi u potpunosti je dostojna pravom originalu.
I baš kako i sama autorica recepta govori: “ne razlikuju se od originala”. Pravi, vrhunski kokos užitak preliven čokoladom, nazvan je po engleskom ratnom brodu iz 1878. godine,
odnosno po otoku Bounty, jednom iz skupine otoka na Tihom oceanu (Fiji) pored Novog
Zelanda s kojeg potječu tadašnji putnici, odnosno pobunjenici na brodu.
Ovaj mjesec su baš te savršene,
rekla bi rajske čokoladice
tema i zadatak Kuvarijacija, igre
za food blogere. Ja sam ih radila točno po receptu, jako sam zadovoljna
ishodom i moram priznati da su iste brzo nestale. Preporuka svima!
Potrebni sastojci
1 dcl slatkog vrhnja
250 g margarina ili maslaca s okusom slatkog vrhnja
300 g šećera
250 g kokosovog brašna
Glazura
150 g tamne ili mliječne čokolade
80 g maslaca ili margarina
Priprema
1. Šećer, margarin i slatko vrhnje otopiti na laganoj vatri, a za tim pojačati temperaturu da smjesa provri. U vruću smjesu dodati kokosovo brašno i dobro izmiješati.
2. Manji lim za pečenje obložiti papirom za pečenje i izliti smjesu, izravnati lopaticom za kolače kako bi kocke bile uredno ujednačene. Ostaviti u hladnjaku najmanje 2 sata, da se smjesa dobro stegne.
3. Izvaditi kolač iz lima i lagano skinuti papir za pečenje. Na dasci za rezanje i čistom papiru za pečenje izrezati kocke ili minjone i vratiti ponovno na hladno dok se radi glazura.
4. Kocke ili minjone preliti čokoladnom glazurom i ostaviti da se stegnu. Takve po želji još jednom dekorativno ukrasiti otopljenom čokoladom.
Nada Duhović
Just good food