Riječ je o diosta savršenim kuglicama napravljenim od čokolade i lješnjaka, koje se čak niti u nijansama ne razlikuju od njihovog pravog originala.
Izuzetno brzo se naprave, izmiješaju
navedeni sastojci, a koji se onda oblikuju u kuglice i utapaju u čokoladu,
te serviraju u dekorativnim košaricama, baš poput njihovih industrijskih originala.
Kuglice su napravljene po receptu s
bloga La casa de vainilla, odnosno s bloga Almost Bourdain. Savršene okusom, izgledom i
brzinom izrade oduševile su me u svakom pogledu i ubilježavam se ponovno
za brzo dolazeće blagdane Božića i Nove godine…
Sastojci:
- 100 g lješnjak
(nougat) napolitanki - 150 g lješnjaka
- 200 g Nutelle
- 150 g čokolade za
kuhanje ili mliječne čokolade - 4,5 žlice ulja
Priprema:
1. Pećnicu
zagrijte na 180 stupnjeva. Lješnjake rasporedite u lim, pa stavite u pećnicu na
osam do deset minuta.
Izvadite ih, prohladite, skinite im opnu, a zatim ih
sitno nasjeckajte ili koristite već gotove blanširane lješnjake koje možete i u
multipraktiku sitno nasjeckati.
2.
Napolitanke grubo izlomite, dodajte isjeckane lješnjake i Nutella namaz pa sve
dobro izmiješajte.
Žličicom uzimajte smjesu i rukama oblikujte male kuglice (ako
vam je smjesa premekana stavite ju na 15-30 minuta u frižider prije oblikovanja).
Složite kuglice na pladanj pa ih stavite u frižider na 45 minuta, da se dobro
stisnu i rashlade.
3.
Čokoladu i ulje otopite (ja sam otapala na pari), pa svaku
rashlađenu kuglicu uvaljajte u otopljenoj čokoladi. Ostavite da se
glazura na njima stisne, pa ih rasporedite u dekorativne košarice.
Nada Duhović
Just good food