Ovo je sjajan recept za jesenske večeri, neočekivan dolazak prijatelja ili druženje s djetetom. Jednostavan, brz i fantastično ukusan! Servirati ga možete uz vama omiljene dodatke kruhu ili samo nježno preliti maslinovim uljem s dodatkom papra, maslina, kapara ili što već volite.
Potrebne namirnice
450 g feta sira
350 g oštrog brašna (mi smo koristili eko pšenično s cjelovitim zrnom)
1 vrećica praška za pecivo
2 jaja
250 g milerama
maslinovo ulje 100 ml
mrvica soli
Priprema
Brašno i prašak za pecivo izmiješajte na suho. U drugoj zdjeli zamutite jaja, dodajte 100 ml maslinovog ulja i mileram, dobro izradite pjenjačom ili mikserom. U smjesu s jajima grubo natrgajte jedan dio fete i dodavajte po malo brašno dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Preostali dio fete natrgajte i još jednom promiješajte.
Smjesu stavite u kalup za torte, prethodno premazan maslinovim uljem. Mi smo koristili silikonski kalup koji je izvrstan jer se ne lijepi.
Pripremljenu smjesu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, 50-ak minuta.
“Kuhanje je umjetnost a strpljenje vrlina … Pozorna kupnja, odabir svježih namirnica i opušteni pristup je gotovo sve što vam je potrebno. Postoji doduše još nešto – ljubav. Ljubav prema hrani i ljubav prema onima koje pozivate za svoj stol. Kombinirajući te stvari možete postati umjetnik – možda ne u reprezentacijskom stilu nizozemskih majstora, nego više poput Gauguina, naivaca ili Van Gogha, impresionista. Tanjuri ili slike sunca imaju okus po sreći i ljubavi”. – Keith Floyd
Irina i Karlo