Puno je recepata za prženo tijesto, a ovaj dolazi iz Nigerije gdje je omiljena poslastica
Nigerijski puff-puff – evo kako pripremiti ove pržene ukusne poslastice.
Kako mu samo ime govori, tijesto će se „napuhati“ kada se prži, pa iako su hrskave izvana, iznutra ostaju meke i sočne. Osim što desert možete pripremiti za obitelj, omiljena je poslastica mnogih zabava.
Potrebni sastojci:
- 400 ml mlake vode
- 2 žličice aktivnog suhog kvasca
- 134 g šećera + jedna žlica odvojena
- 360 g brašna
- 1 žličica soli
- ½ žličice muškatnog oraha
- 3 šalice ulja za prženje
Pita od bijele čokolade i pudinga od vanilije: Ništa lakše za napraviti, a fantastičnog je okusa
Priprema:
- Stavite 2 šalice tople vode, stavite kvasac i žlicom šećera te povežite. Ostavite poklopljeno sa strane 8 minuta.
- Brašno, ostatak šećera, sol i muškatni oraščić i pomiješajte.
- Prvu smjesu prebacite u mješavinu s brašnom te kuhačom sve dobro pomiješajte.
- Pokrijte posudu krpom i stavite da odmara dok se na tijestu ne pojave mjehuri i dok se ne podupla u veličini, oko sat vremena.
- U dubokoj tavi zagrijte ulje.
- Žlicom odvojite male količine tijesta i stavite u ulje, ali pazite da ne bude previše komada u posudi.
- Povremeno ih okrenite, a pecite oko 4-6 minuta.
- Prebacite na masni papir da se ocijedi ulje te poslužite toplo, a ukrasite šećerom u prahu.
Foto: Shutterstock
Ordinacija.hr