Uživajte u jednostavnim ljetnim receptima za najfiniju tjesteninu s piletinom, lososom ili rajčicama.
S dolaskom vrućih dana smanjuje nam se tolerancija za dodatne izvore topline poput štednjaka ili još gore pećnice. Zbog toga vam donosimo par jednostavnih recepata i trikova za brzu pripremu tjestenine. Normativi su za 4 osobe tako da novo pripremljene specijalitete možete podijeliti s dragim ljudima.
Hladna salata s piletinom i povrćem
Sastojci:
300 g pilećih prsa
120 g mozzarele
360 g kiselog vrhnja
500 g tjestenine pužići
200 g tikvica
2 crvene paprike
10 mini rajčica
peršin
kokosov maslac
začini: sol i papar
Priprema:
Skuhati tjesteninu, a piletinu isjeći na kockice, začiniti i ispeći na kokosovom maslacu. Narezano povrće pomiješati s pečenom piletinom i umiješati kiselo vrhnje. Dodati gotovu tjesteninu i šnitice mozzarele pa ukrasiti svježim peršinom i vaša jednostavna salata je gotova.
Šarafići s dimljenim lososom
Sastojci:
- 100 g dimljenog lososa
- 500 g tjestenine u obliku vijaka
- 0.4 dcl vrhnja za kuhanje
- 10 g kapara
- češnjak
- maslinovo ulje
- začini: sol i papar
Priprema:
Popržite bijeli luk na maslinovom ulju. Kada poprimi željenu boju dodajte losos, kapare i vrhnje za kuhanje i poigrajte se začinima. Tjesteninu skuhajte i pomiješajte s umakom. Poslužite toplo.
Crno-crveni penati
Sastojci:
- crveni luk
- 2 režnja češnjaka
- 500 g penata
- 1 kg mini rajčica
- 10 dag crnih maslina
- maslinovo ulje
- vezica peršina
- začini: sol, papar i bosiljak
Priprema:
Usitniti luk i peršin, narezati mini rajčice i masline. Luk popržite na maslinovom ulju, dodajte mu propasirni češnjak i narezane mini rajčice. Začiniti peršinom i s par listova bosiljka. Skuhati paštu i pomiješati s umakom. Ideja više: ukoliko ne želit kožice i koštice rajčice u vašem umaku, propasirajte ih prije dodavanja.
Dobar tek!
Recepti: PaštaRIa
Foto: Shutterstock, PaštaRIa