Ako volite tunu, majonezu, mrkvu i grašak, te miris svježeg peciva, odmah krenite u kuhinju!
Imate samo tunu u konzervi i malo vremena? Dovoljno za pripremu božanstvenog peciva.
Ovaj je recept je jako jednostavan jer će vam olakšati posao ako nemate puno namirnica u kući i preumorni ste da pripremate nešto drugo, ili vam je važno da unesete u organizam proteine.
S obzirom na da se brzo priprema, a ukusna je i kao konzervirana, tuna često predstavlja prvu opciju kada želimo zadovoljiti preporuke za unosom zdravih masti.
Iako nema veze s receptom u kojem se koriste male količine tune, dobro je znati da iako je tuna zdrava riba, neke vrste sadrže različitu koncentraciju žive u svom mesu. Na primjer, stručnjaci upozoravaju da plavorepa tuna i tunj patudo sadrže više žive od nekih drugih vrsta. Također, premda je dugoperajna tuna bogata omega-3 masnim kiselinama ne biste je trebali konzumirati više od jednom tjedno, a isto se preporučuje i za žutoperajnu tunu.
POTREBNI SASTOJCI
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 1 konzerva tune u komadima (u tekućini)
- 150 g graška i na kockice narezane mrkve (zamrznutih) i
- 115 grama naribanog tvrdog sira
- ½ žličice granula češnjaka
- Par žlica majoneze
- 1 žlica senfa
- Sol, papar i začini po želji
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, razvucite tijesto i izrežite na trokute, a ako želite može i na oblik koji vam odgovara.
- Namastite posudu za pečenje i raspodijelite narezano tijesto.
- U maloj posudi sve sastojke pomiješajte te premažite preko tijesta.
- Sada preklopite jedan kraj na drugi, smjesa neka ostane vidljiva
- Pecite 15-20 minuta.
Ovako izgleda jelovnik za cijeli dan kada ga osmišljava liječnik – i nećete ostati gladni
Dobar tek!
Ana A.
Foto: Shutterstock