Ako ste od onih koji jedu kolač odmah nakon što se izvadi iz pećnice, onda odmah pripremite žlicu za ovaj sladoled!
Kako se priprema?
Voće se stavi u zamrzivač te naknadno u procesor dok se ne pretvori u kremastu masu. Dok će bilo koje nemasno mlijeko dobro doći, idealan je odabir mlijeko indijskih oraščića jer ćete tako dobiti savršeno kremasti sladoled.
Banana split na štapiću – ova šarena poslastica uljepšat će vam vikend
Nećete pogriješiti ako ovaj sladoled jedete čim ga izvadite iz procesora za hranu, ali će biti puno ukusniji i kompaktniji ako mu dozvolite da se dodatno hladi u zamrzivaču.
Sladoled od jagode
Potrebni sastojci:
- 700 g svježih jagoda, očišćenih i narezanih
- 1 manja banana, narezana
- 150 ml mlijeka od indijskih oraščića ili običnog mlijeka
…i prstohvat soli.
Pohani sladoled koji ne morate pohati! Najbolji i najbrži nedjeljni desert
Priprema
- Zamrznite voće
- Stavite ga zatim u procesor za hranu te dodajte sol i pustite da se miksa 30-ak sekundi Dodajte mlijeko i ostavite da se miješa otprilike 2 minute.
- Odmah poslužite ili sve prebacite u posudu s poklopcem te odložite u zamrzivač na nekoliko sati.
Dobar tek!
A. A.
Foto: Shutterstock