Gusta, kremasta i okrepljujuća…. juha od cvjetače može biti idealna večera u ovim ljetnim danima.
Sastojci:
- jedna glavica luka
- velika glavica cvjetače
- 50 mililitara mlijeka
- 50 mililitara vode
- žlica Vegete ili kocka za temeljac
- decilitar vrhnja za kuhanje
- tri kockice topljivog sira
Priprema:
1. Na maslinovom ulju prepržite sitno nasjeckanu glavicu luka. Kada luk postane staklast, ulijte vodu sa žlicom Vegete ili kockom za temeljac i mlijeko. Odrežite cvjetiće cvjetače i stavite ih kuhati u vrelu vodu i mlijeko otprilike 20 minuta, sve dok cvjetača u potpunosti ne omekša. Popaprite i posolite koliko vam odgovara.
2. Juhu usitnite štapnim mikserom i dodatno začinite ako nedostaje okusa. Trokutiće topljivog sira narežite na male kockice i otopite u juhu te dodajte vrhnje za kuhanje. kuhajte još pet minuta.
3. Poslužite s dekoracijom od bučinih ili sezamovih sjemenki.
Dobar tek!
Ordinacija.hr