Juhu smatram savršenim predjelom. Bila ona gusta, bistra, hladna ili topla, bez ili sa tjesteninom… tako mi je svejedno!
Ova juha ima prilično intenzivan okus, ali meni se baš to i sviđa! Nadam se da će se i vama svidjeti 🙂
Sastojci:
-
dvije tikvice - tri mrkve
- dva režnja češnjaka
- jedan crveni luk
- dva krumpira
- pola rajčice
- peršin
- svježi timijan
- pola litre povrtnog temeljca
- sol i papar
1. Povrće ogulite i narežite na kriške debele otprilike jedan centimetar. Ogulite češnjak i luk, narežite na krupnije komade i smjestite među povrće. Posolite, popaprite i zalijte maslinovim uljem.
2. Pecite na 180°C pola sata ili dok povrće ne dobije zlatno-žutu boju.
3. Na par kapi zagrijanog maslinovog ulja dodajte pečeno povrće, malo ga izgnječite kuhačom, prodinstajte i dodajte temeljac da prekrije povrće.
4. Kuhajte još 15-ak minuta i pred kraj dodajte svježi timijan i peršin.
5. Prije posluživanja juhu izmiksajte štapnim mikserom te ju procijedite kroz cjedilo.
Ana Surać
Steamy,
creamy…