Pripremite ga danas, a mi smo sigurni da ćete ga poželjeti jesti i idući tjedan!
Jednom riječju, ovi smeđi kolačići od javorovog sirupa i maslaca su – izvanredni. Mekani, sočni, mirisni i puni javorova sirupa, ova je poslastica jako jednostavna za pripremanje.
Potrebni sastojci :
- 250 g smeđeg šećera
- 125 g maslaca, otopljenog i ohlađenog
- 170 g javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 jaja
- 260 g brašna
- Malo soli
- ¼ žličice praška za pecivo
Francuski kolač od jabuka – recept idealan za one koji ne znaju peći kolače
Za glazuru
- 55 g maslaca
- 150 g javorova sirupa
- 100 g šećera u prahu
- Prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva
Pripremite posudu za pečenje (9×13 cm) i obložite masnim papirom.
U posudi miješajte šećer, maslac, sirup, jaja i ekstrakt vanilije dok se sve ne poveže
Sad dodajte brašno, sol i prašak za pecivo te nastavite miješati.
Prebacite smjesu u posudu za pečenje i pecite oko 25 minuta.
Jesenska poslastica za sve generacije: Karamelizirane jabuke od samo dva sastojka
Za glazuru:
Na tavi zagrijte sirup s maslacem i pustite da se sve otopi
Čim se smjesa otopi, dodajte joj šećer u prahu i sol
Premažite kolač i poslužite ga
Dobar tek!
A. A.
Foto: Shutterstock