Jesenska poslastica za sve generacije: Karamelizirane jabuke od samo dva sastojka

Shutterstock 1283878048

Naučite kako pripremiti karamelizirane jabuke od samo nekoliko sastojaka.

Desert idealan za obiteljska druženja i kao jesenska poslastica nakon bogatog ručka!

Ako se pitate kako zadržati karamel na jabuci, obavezno dobro operite i osušite jabuke. Dobra ideja je i staviti jabuke na neko vrijeme u hladnjak jer će se na hladnim jabukama karamel bolje zadržati. 

Sastojci:

  • 8 manjih jabuka
  • 8 drvenih štapića (ukrasnih ili od sladoleda)
  • 400 grama mekanih karamel bombona
  • 2 žlice vode

Priprema:

Jabuke stavite na drvene štapiće. 

U zdjeli pomiješajte bombone i vodu. Kuhajte miješajući na srednje jakoj vatri dok se bomboni ne otope i dok ne dobijete glatku smjesu. 

Lagano nagnite zdjelu i svaku jabuku uronite do pola u karamelu (rotirajte kako bi se karamela primila na cijelu polovicu jabuke). 

Nakon umakanja svaku jabuku možete, po želji, ukrasiti i nasjeckanim bombonima, orašastim plodovima ili komadićima čokolade. Karamelizirane jabuke stavljajte na prethodno pripremljen papir za pečenje.

Ohladite ih 15 minuta u hladnjaku i spremne su za posluživanje!

Ne znate što s jabukama? Karamelizirajte ih i stavite u prhki kolač s kremom od svježeg sira

M. P.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!