Ako do sada niste radili ništa s rižinim pahuljicama, vrijeme je da probate.
Ovaj jednostavni recept potpuno je drukčiji od svih poslastica koje ste do sada radili, a svidjet će se svima, ne samo ljubiteljima čokolade s rižom.
Sastojci:
- 110 g maslaca
- 80 ml kondenziranog mlijeka
- 2 žličice ruma ili brandyja
- 1 pakiranje (oko 250 g) mini marshmallowsa (sljezovih kolačića)
- 1 žličica soli
- pola žličice ribanog muškatnog oraščića + dodatno za posipavanje
- malo cimeta
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 300 g rižinih pahuljica
Pavlova rolada s voćem po izboru – jednostavna, neodoljiva i spremna taman za ručak
Priprema:
Pripremite manji lim za pečenje i premažite ga maslacem te obložite papirom za pečenje na način da rubovi papira vise sa strane.
Otopite maslac u velikoj zdjeli. Dodajte kondenzirano mlijeko i liker po izboru. Miješajte smjesu na vatri dok se ne sjedini i dok se ne počnu stvarati mjehurići, oko dvije minute.
Dodajte sljezove kolačiće, sol, muškatni oraščić i cimet i nastavite miješati dok se sljezovi kolačići ne rastope. Dodajte ekstrakt vanilije i maknite s vatre.
Na kraju dodajte rižine pahuljice i promiješajte.
Smjesu stavite u lim za pečenje, prekrijte s plastičnom folijom i lagano pritisnite rukama kako biste ravnomjerno poravnali slasticu.
Maknite foliju i pospite s ribanim muškatnim oraščićem te ostavite da se hladi oko sat do dva.
Sada primite rubove papira za pečenje i izvadite kolač van iz lima. Režite na kocke.
Dobar tek!
Oblak torta: Desert kao stvoren za nedjeljni ručak koji trebate pripremiti dan ranije
M. P.
Foto: Shutterstock