Hrana i recepti

Hrana i recepti

Ledena lubenica s mentom

Nema ništa bolje nego kad nakon vrućeg i sparnog dana utažite žeđ nekim voćnim napitkom s puno leda i začina… Zato za vas, ovaj put, sočna lubenica s dozom limete i okusom mente. Obilje boja i okusa može se katkad sakriti i u sasvim običnoj čaši.

jPotrebno:

1/2 kg lubenice očišćene od kore i sjemenki
3 dl soka od višanja
sok jedne ocijeđene limete
1 žlica šećera
10-12 listića mente + za dekoraciju
sitno nasjeckana korica limete

Postupak:

1. Očišćene komade lubenice, bez kore i bez sjemenki stavite u sjeckalicu (multipraktik). Dodajte sok višnje, sok jedne limete, listiće mente i šećer i miksajte dok se ne rastopi. Dobiveni sok premjestite u posudu i zamrznite kroz nekoliko sati.

2. Smrznutu smjesu izvadite žlicom i stavite ponovno u multipraktik te još jednom vrlo kratko sameljite u blenderu. Poslužite sa sitno sjeckanom koricom limete i dekoracijom od mente.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo