Volite li putovati? Jeste li ikad poželjeli otputovati u daleku prošlost? Nudimo vam recept za gastronomsko putovanje u antički Rim.
Ovaj vrlo jednostavan za pripremu, ukusan i izrazito mirišljav
kruščić, u Rimu je služio kao žrtveni kruh. Uz dobro vino i masline, ili kakvu osvježavajuću
salatu i vi ga možete bez dvoumljenja prinijeti vašem gostinjskom stolu.
Sastojci (za dva kruščića):
300 g ovčjeg sira,
feta (ako vam je feta preslana, polovicu količine možete zamijeniti s
150 g svježeg kravljeg
sira)
150 g glatkog brašna
1 vrlo malo jaje ili
pola većeg jajeta
lišće
lovora
Priprema:
1. Nadrobite i
pomiješajte sireve pa ih prstima utrljajte u brašno. Dodajte jaje i umijesite
mekano tijesto.
2. Formirajte dva kruščića koja zarežite nožem na osmine i
položite na lim za pečenje koji ste obložili lišćem lovora. Pecite 40-50 minuta
na 200-220° C.
Tadeja i Timna Bjažević
In T
& T kitchen