Ovo se ukusno jelo priprema u tavi i potrebno je samo 5 namirnica!
Ako nemate svinjetine, možete koristiti piletinu, a ako pak niste ljubitelj slanutka, možete koristiti grašak…
Iznenadite sve ovaj vikend i pripremite brownie s – limunom
Bilo koje zeleno lisnato povrće može zamijeniti blitvu, kelj i špinat su moguće opcije
Potrebni sastojci:
- 400 g filea svinjetine
- 480 g pečene paprike koja je stajala u ulju i češnjaku
- 300 g blitve
- 1 žličica sjemenki komorača
- 660 g slanutka iz staklenke ili konzerve
Priprema:
Stavite veliku tavu na jaku vatru. Svinjetinu začinite sa soli i paprom te stavite na tavu uz jednu licu maslinova ulja te pecite 5 minuta, jednom okrenite.
Ocijedite papriku i narežite na tanke trakice, očistite i narežite blitvu ( i stabljiku)
Svinjetinu prebacite na tanjur, dodajte sjemenke komorača, papriku i kelj na masnoću koju je ostala na tavi od mesa te dinstajte 2 minute na laganoj vatri.
Jedini recept za quiche koji će vam ikada trebati!
Dodajte slanutak i sav sok te miješajte.
Vratite svinjetinu u tavu tako da dodiruje dno, te pecite na laganoj vatri 12 minuta dok svinjetina nije gotova.
Maknite s vatre i ostavite da stoji 2 minute, možete ukrasiti maslinovim uljem i peršinom.
Dobar tek!
A. A.
Foto: Shutterstock