Najjednostavnije je često i najukusnije. Iznimka po ovom pitanju nisu ni uštipci!
Potrebno vam je samo malo vremena i strpljenja i u uštipcima će uživati cijela vaša obitelj. Otkrit ćemo vam i malu tajnu boljeg ukusa! U gotovo tijesto naribajte jednu krušku!
Potrebno vam je:
15 dag heljdinog brašna
15 dag bijelog brašna
1,2 dl mlijeka
7 dag maslaca
5 dag šećera
malo soli
1 jaje
3 žumanjka
1 kruška
prašak za pecivo
ulje za prženje
Priprema:
1. U zdjeli pomiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo, mlijeko, otopljeni maslac, šećer, sol, jaje i žumanjke. Na kraju dodajte naribanu krušku.
2. Smjesu za uštipke lagano promiješajte, a zatim malom žličicom vadite pripremljeno tijesto i stavljajte ga u zagrijano ulje.
3. Pržite da uštipci nabubre. Izvadite ih šupljikavom žlicom i stavite na nekoliko slojeva papirnatih ubrusa, da se iscijedi suvišna masnoća.
Dobar tek!
S.J.