Nitko ne voli jesti hladnu i tvrdu rižu. Ali, kad ju podgrijemo u mikrovalnoj, postaje još tvrđa i ona prekrasna nježna tekstura je nepovratno izgubljena.
Pa kako onda izbjeći ovu zamku pri podgrijavanju riže?
Prema riječima šefa Alan Vargas iz New Yorka, riži se pri podgrijavanju treba dodati malo vode kako bi se povratila tekstura.
“Riža uvijek treba dodatnu vlagu kako bi se lijepo podgrijala”, kaže Vargas. Zahvaljujući zanimljivim savjetima, vaša riža će biti ukusna i nakon podgrijavanja.
Znate li koju vrste riže koristimo za koje jelo?
Kako podgrijavati rižu?
Dvije su jednostavne metode; jedna uključuje pećnicu, druga mikrovalnu pećnicu.
Pećnica
Kako biste podgrijali rižu u pećnici, stavite ju u posudu i dodajte malo vode ili tekućine po želji te posudu prekrijete folijom. Za velike količine riže, potrebno je oko 20 minuta podgrijavanja kako bi ona bila savršena.
Mikrovalna
Za ovu metodu, stavite porciju riže na tanjur. Namočite papirnati ručnik i stavite preko riže te upalite grijanje na 2 minute.
“Isto radim sa pečenom i kuhanom rižom”, kaže šef Vargas te dodaje kako tako ona neće postati tvrda i suha a i brže će se podgrijati.
Zdrava riža: Recept za sve koji paze na zdravlje i liniju
Kako znati koju metodu koristiti?
Prema pisanju šefa, jedino je važno znati koliko riže želite podgrijati. Ako se radi o malim količinama, mikrovalna pećnica je bolji način.
A. A.
Foto: Shutterstock