Ako želite maštovit, a u stvari jednostavan, mekan, sočan i ukusan komad mesa, pa još nadjeven ukusnim nadjevom od sira i začinskog bilja, onda je ovo recept baš za vas.
Kao prilog predlažem salatu od krumpira i krastavaca. Svinjsko meso je najukusnije jednostavno začinjeno, bez previše namirnica, i ako ga samo posolite i lijepo ispečete, bit će meko i ukusno.
Potrebni sastojci
4 deblja svinjska kotleta
2 češnja češnjaka
sol, papar
200 g krem sira
1 žličica sitno nasjeckanog peršina
1 žličica sjeckanog vlasca
ulje za prženje
—
1 kg krumpira
1 glavica luka srebrenca
3 žlice octa
sol, papar
1 žlica maslaca
2 dl povrtnog temeljca ili vruće juhe
1 manji svježi krastavac
kiselo vrhnje, vlasac
Priprema
1. Kotlete oplahnite pod hladnom vodom te posušite kuhinjskim papirom. Zarežite ih sa strane, pa napravite džepiće. Sir izmiješajte sa sjeckanim peršinom i vlascem, pa napunite izrezane džepiće. Zatvorite čačkalicama. Svaki kotlet još posolite i popaprite, te pospite sitno sjeckanim češnjakom. Zagrijte ulje, pa pržite kotlete sa svake strane po 10-ak minuta.
2. Krumpir operite i skuhajte u slanoj vodi, oko 30-ak minuta. Ocijedite ga, ohladite, ogulite i narežite na ploške. Luk očistite, nasjeckajte i popržite na jednoj žlici maslaca, podlijte ga vrućom juhom, posolite, popaprite i dodajte ocat. Takvim dresingom prelijte krumpir i ostavite da odstoji 15-ak minuta. Krastavac operite i narežite na ploške, dodajte ga krumpiru. Sve ukrasite kiselim vrhnjem, pospite sjeckanim svježim vlascem i poslužite.
Nada Duhović
Just good food