Ako nikada niste probali poznati francuski desert Clafoutis, mislimo da je pravo vrijeme da to učinite.
Jednostavan je za pripremu jer se doslovno sve pomiješa u jednoj posudi, a možete dodati voće koje god poželite, a idealan je upravo zato što možete iskoristiti voće koje biste sutra bacili jer će propasti.
Klafuti se tradicionalno priprema u tavi, ali lako i u puno većoj posudi ako mate puno gostiju ili želite poslasticu jesti za doručak. Jaja, mlijeko i voće – sve su to idealne namirnice za doručak, zar ne?
Kolač od jagoda – jednostavan desert koji sigurno neće dočekati nedjelju!
Potrebni sastojci:
- 10 – 12 velikih šljiva/ ili voće po izboru
- 5 velikih jaja
- 200 g šećera
- 1/2 žličice cimeta
- ½ žličice soli
- 130 g brašna
- 220 ml mlijeka
- 3 žlice maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva , posudu za pečenje (9 x 13cm) premažite maslacem
- Očistite voće, narežite na ploškice (ne pretanke), posložite na posudu za pečenje.
- U drugoj posudi pomiješajte sve druge sastojke mikserom, tako da brašno, mlijeko i maslac dodate na kraju. Miješajte dok se sve ne poveže.
- Smjesom prekrijte voće i poravnajte.
- Pecite oko 50 minuta i ostavite da se hladi 15-ak prije posluživanja.
- Ako želite možete poslužiti uz sladoled ili tučeno vrhnje
Pravi nedjeljni recept: Tradicionalne kardinal šnite s kremom od kave
A. A.
Foto: Shuterrstoc