Odresci od kupusa imaju blag okus maslaca pa se dobro slažu s raznim jelima.
Svinjetina i kupus nenadmašni su spoj – svakako probajte. Ako ne želite jesti meso, birajte grilani tofu. Odreske od kupusa možete poslužiti i kao samostalno vegetarijansko jelo. Idealno za vruće dane!
Genijalna salata od samo 5 sastojaka koja ide uz svako jelo – gotova za 5 minuta
Sastojci:
- 1 velika glavica kupusa (oko 1 kg)
- pola limuna
- 1/4 šalice oraha ili pekan oraha
- 1 grančica svježeg ružmarina
- prstohvat soli
- pola žličice češnjaka u prahu
- malo mljevenog papra
- 2žlice maslinova ulja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
Očistite kupus od vanjskih listova, ali ostavite jezgru za stabilizaciju. Odrežite lijevu i desnu stranu kupusa. Krenite rezati odreske debljine oko 2,5 cm.
Odreske kupusa slažite na papir za pečenje u lim.
Iscijedite limun i nasjeckajte orahe.
U drugoj zdjeli pomiješajte sitno nasjeckani ružmarin, sol, češnjak u prahu i mljeveni papar. Sve dobro pomiješajte.
Svaku stranu kupusa premažite s maslinovim uljem i pospite s mješavinom začina.
Pecite dok kupus ne omekša, a rubovi ne postanu smeđi i hrskavi, oko 15 minuta. Pospite orašastim plodovima i nastavite peći dok se orašasti plodovi ne preprže, a rubovi i dno kupusa porumene, još oko 5 minuta. Prelijte limunovim sokom.
Ovaj sendvič je idealan obrok i za plažu i za posao, a potrebna su samo 3 sastojka
M. P.
Foto: Shutterstock