Kod ovog kolača morate paziti s pečenjem jer će u suprotnom izgubiti svoju čar.
Kako kolač ne bi bio presladak birajte čokoladu s najmanje 70 posto kakaa, a sastojak koji ga razlikuje od klasičnog lava kolača je instant kava. Poslužite ga uz sladoled od vanilije ili šlag.
Sastojci:
- 40 g tamne čokolade
- 2 žlice kakaa
- 20 g instant kave
- 2,5 dcl mlijeka
- 100 g maslaca
- 50 g brašna
- 100 g šećera
- 5 jaja
- šećer u prahu (za posipanje)
Recepti za najbolje krafne, fritule, poderane gaće – pripremite sami što god ste zamislili
PRIPREMA:
U posudu staviti naribanu čokoladu i preliti mlijekom te staviti na vatru. Dodati kakao i instant kavu te sve skupa pustiti da zavrije.
Prosijati brašno u omekšali maslac pa postupno dodavati vrelom čokoladnom mlijeku. Miješati dok smjesa ne postane potpuno glatka.
Smjesi dodati žutanjke i miješati kako bi smjesa postala glatka i kremasta.
Bjelanjke sa šećerom istući u čvrst snijeg i nježno umiješati u čokoladnu smjesu.
Kalupe premazati otopljenim maslacem i napuniti čokoladnom smjesom. Peći na 180 stupnjeva 12 minuta.
Ukrasiti kakaom u prahu, šećerom u prahu te poslužiti toplo, uz sladoled ili tučeno vrhnje.
Ako vam se ne jedu krafne, isprobajte churros kuglice – poslastica stvorena za vikend kod kuće
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock