Nakon bogate blagdanske trpeze, sigurno ste osjetili potrebu za „lakšom“ hranom. Ako smo pogodili, onda nije loša ideja isprobati lagane juhe od kojih ćete se osjećati bolje.
Pod pojmom detoksikacije podrazumijevamo čišćenje organizma, te smanjenje unosa veće količine hrane, izbacivanje masne i kalorične hrane, što će našem tijelu vratiti prirodnu ravnotežu i energiju. Podrazumijeva se i pojačani unos tekućine, vitamina i minerala – antioksidansa i pojačana fizička aktivnost dnevno
Recept za juhu koji vam donosimo odlična je pomoć pri čišćenju organizma, a zdrave namirnice koje se u njoj nalaze štite organizam od raznih bolesti i poboljšavaju cjelokupno zdravlje.
Juha od povrća za detoksikaciju
Ružmarin će dati poseban okus ovoj kiselkasto –ljutoj juhi sa tradicionalnim namirnicama.
Potrebni sastojci:
- 2 jušne žlice maslinova ulja
- 1 crveni luk – nasjeckan
- 2 žličice ljute papričice
- 8 dcl povrtnog temeljca
- 4 male rajčice – nasjeckane
- krumpir narezan na kockice
- 2 šalica graška
- 1 šalica smrznutog špinata
- 1 jušna žlica vinskog octa
- bosiljak
Priprema:
- Zagrijati ulje u posudi te dodajti luk i dinstati. Zatim u posudu staviti papriku, rajčicu, krumpir i grašak. Sve preliti temeljcem i kuhati oko 15 minuta.
- Dodati ocat i špinat te kuhati još par minuta.
- Juhu poslužite u posude i ukrasite svježim bosiljkom
Ana A.
Foto: shutterstock
Donosimo 6 ideja za proljetnu detoksikaciju