Čarolija božićnog duha već je pred vratima, a nedavno otvorena gastro oaza Eateria ima sve za pravi blagdanski ručak.
Poseban blagdanski jelovnik osmislile su vlasnice Vedrana i Tena Majetić čija je ljubav prema ugostiteljstvu, kuhanju i kreiranju ukusnih recepata utjelovljena u poznatom cateringu Majetić. A za sve one koji sami pripremaju slastice, donose recept za jednu posebnu tortu s mrkvom.
Jednostavni, a mirišu božanstveno: Keksi od zobenih pahuljica i cimeta
SASTOJCI za BISKVIT:
- 300 g brašna
- 12 g praška za pecivo
- 100 g mljevenog lješnjaka ili oraha
- prstohvat đumbira u prahu
- 300 g šećera
- prstohvat soli
- 12 g vanilinog šećera
- 3 dl suncokretovog ulja
- 4 jaja
- 500 g ribane mrkve
sastojci za kremu:
- 400 g krem sira
- 125 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 12 g vanilinog šećera
- 2 velike žlice soka od limuna
PRIPREMA:
Za biskvit prvo dobro promiješati sve suhe sastojke te dodati ulje i jaja, a na kraju dodati ribanu mrkvu i lagano umiješati. Kalup za tortu namazati maslacem i posuti brašnom. Tijesto podijeliti na dva ili tri dijela, te svaki biskvit peći odvojeno. Zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva i svaki biskvit peći 40-45 minuta. Ostaviti ih da se ohlade i onda mazati kremom.
Kremu izraditi tako da se prvo omekšali maslac izradi sa šećerom u prahu i vanillin šećerom, dodati krem sir i sok od limuna te sve zajedno dobro izmješati. Kreme ima dovoljno da se naprave dva unutarnja sloja sa tri biskvita i onda još namaže izvana. Ukrasiti prema želji. Dobro ohladiti prije posluživanja.
Fantastična torta od kokosa gotova za manje od sat vremena! Poželjet ćete je i za Božić…
Ordinacija.hr
Foto: Eateria