Jednostavni, a mirišu božanstveno: Keksi od zobenih pahuljica i cimeta

keksi

Zobeni keksi bogati su vlaknima te zbog toga odlični za probavu i zdravlje srca, a zbog cimeta koji je odličan antioksidans, smanjit ćete si šanse za dijebetes.

Osim što je odlična slastica za hladne zimske dane, keksima sa zobenim pahuljicama i cimetom činite uslugu svom tijelu jer mu nudite zdravu verziju grickalica, navodi healthdigezt.com.

Sastojci: 

  • 2 jaja
  • 3 šalice zobenih pahuljica
  • 1,5 šalica brašna
  • omekšali maslac
  • smeđi šećer
  • 1 žličica praška od stevije
  • ekstrakt vanilije
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta
  • pola žličice praška za pecivo
  • pola žličice soli

Piprema:

U veliku posudu spojite smeđi šećer, steviju i maslac te dodajte jaja i ekstrakt vanilije. 

U drugu posudu umiješajte brašno, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol te tu smjesu postepeno dodajte smjesi s maslacem. Naposljetku dodajte i zobene pahuljice. 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te na lim prekriven papirom za pečenje, žlicom oblikujte kekse. 

Pecite 10 do 12 minuta dok keksi ne postanu zlatni te ih izvadite i ostavite da se ohlade. 

U kekse možete dodati komadiće tamne čokolade, grožđice ili pak mrvljene bademe. 

Dobar tek!

Čokoladni keksi s narančom spremni u trenu, a podsjećaju na Božić

Kolač od vrućeg mlijeka: Isprobajte recept koji ruši rekorde na Pinterestu

M.V.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!