Ako ovog vikenda obitelj planirate iznenaditi ukusnim ručkom kao iz najboljeg restorana onda za vas imamo savršen recept.
Ovako pripremljena patka, prema receptu gastro stručnjaka Marina Golubića i Alena Košćana iz zagrebačkog Khala restorana i bara, sve će ostaviti bez teksta!
Recept dana: Hrskava piletina sa slanutkom i rajčicom
SASTOJCI:
- 250 g pačjih prsa
- 2 g soli
- 100 g krumpira
- 0,1 l umaka od naranče
PRIPREMA PATKE:
Prsa narezati po koži i staviti peči na laganoj vatri. Posoliti i peči 5-6 minuta sa svake strane. Izvaditi na dasku i ostaviti 1-2 minute da prsa odmore. Narezati patku na tanke ploške i servirati na umaku uz pire od krumpira.
Svinjska mast – 6 razloga zašto je koristiti (i zašto je tražena delikatesa)
Savjet za patku: Obavezno patku marinirati u šećeru, vodi i soli sat vremena. Lagano pržiti na maslacu kako bi se otopila masnoća ispod kože patke te da bi bila hrskava.
UMAK OD NARANČE
SASTOJCI:
- 30 g ljutike
- 1 dcl soka od naranče
- 5 g šećera
- 1 dcl vode
- 5 dkg maslaca
- 5 g meda
PRIPREMA UMAKA:
Rastopiti šećer u vodi i napraviti gusti sirup. Kada sirup dobije jantranu boju dodati sok od naranče i lagano reducirati do kada iskuha voda, dodati ljutiku i vodu i lagano reducirati do ½. Kada je reducirano dodati maslac i med.
Kopar – začin koji obiluje kalcijem, smiruje živce te poboljšava zadah
Ordinacija.hr