Ako i vi pratite savjet da je kvalitetna prehrana dobro balansirana prehrana, onda znate da ona mora uključivati i ono što najviše volite.
Ako su u pitanju deserti, nutriconistica Jessica Ball dodaje da onda vjerojatno baš poput nje nemate niti vi uvijek neku poslasticu u kući ili nemate dovoljno sastojaka da je pripremite. Na sreću, ona je otkrila jednostavne recepte koji su savršeni za jesen, a jedan od njih su pečene kruške u medu.
Priprema se jednostavno; samo uključite pećnicu na 220 stupnjeva, prerežite kruške i pecite ih 10-ak minuta. Ostavite da se malo ohlade i maknite ih iz pećnice te premažite medom i pecite još 10 minuta. Same po sebi su ovako pripremljene odličan desert, ali možete ih jesti uz tučeno vrhnje ili sladoled od vanilije.
Francuski kolač od jabuka – recept idealan za one koji ne znaju peći kolače
Ne samo da se ovo jelo jednostavno priprema već je i jako ukusno, ali i manje kalorično od tradicionalnih kolača. Jedna kruška srednje veličine sadrži 96 kalorija. Izrazito je korisna za probavu jer je u njenom sastavu 5,1 gram vlakana. Kruške su izvor vitamina– C, K, B2, B3 i B6. Za trudnice ili mame koje doje, korisna je informacija i kako kruške sadrže folnu kiselinu. Od minerala spomenimo kalcij, magnezij, kalij, bakar i mangan. Vitamin C i bakar su antioksidansi pa jedenje krušaka čini čuda i za vaš imunitet, a kako počinje sezona prehlada i gripa, ne zaboravite već danas nabaviti ovo voće. Kvercetin je još jedan antioksidans koji se nalazi u koži kruške, a pomaže u sprečavanju raka i oštećenja arterije koje uzrokuje srčane tegobe.
Što jesti ako imate 20, 40 ili 50 godina? Svaka životna dob nosi svoje, mijenjajte prehranu!
Iako će med dodati nešto kalorija, i on nudi impresivne dobrobiti. On sadrži vitamine, minerale i antioksidante, pa ga to stavlja na puno vrjednije mjesto od šećera. Isto tako je dokazano da pomaže kod olakšavanja simptoma prehlade, a to će vam isto dobro doći sad u sezoni koja je ispred nas.
Ako vam se dakle jede nešto slatko, a nemate volje niti vremena stajati nad štednjakom satima, onda svakako isprobajte ovaj recept i oduševite sve koji će desert isprobati.
A. A.
Foto: Shutterstock