Iako nutricionisti doručak smatraju najvažnijim obrokom u danu, gotovo tek odnedavno ga možemo naći na menijima zagrebačkih restorana.
Zagrebački Aperitivo bar i kuhar Danijel Benić predstavljaju ponudu ukusnih i originalnih doručaka s kojima možemo započeti svaki dan na najljepši način.
Skijaške palačinke – slastica koju morate probati
Ovaj put donosimo vam fantastičan recept za pohana jaja.
Potrebni sastojci:
- 2 jaja
- 50g kiselog vrhnja
- 2ml maslinovog ulja
- svježi kopar
- baby salata
- tost kruh
- parmezan
- sol
Postoji li zapravo razlika između smeđih i bijelih jaja?
Za paniranje
- 1 jaje,
- brašno,
- kukuruzna krupica
Način pripreme
U lonac s hladnom, posoljenom vodom stavimo jaja te pustimo da zakuha na vatri. Nakon što je voda zakuhala sklonimo s vatre i jaja držimo u vreloj vodi još 5 min nakon čega ih šokiramo/hladimo.
Oguljena jaja paniramo u brašno, jaja i kukuruznu krupicu, postupak ponavljamo dva puta te ih jednu minutu pržimo u vrućem dubokom ulju.
Poslužujemo ih na fresh cream koju smo dobili mješajući kiselo vrhnje, maslinovo ulje, svježi kopar i sol uz baby salatu, tostirani kruh i čips od parmezana koji smo dobili tako sto smo naribani sir pekli u tankom sloju u pećnici na 120 stupnjeva sat vremena.
Savršen doručak prema vašem horoskopskom znaku
Ordinacija.hr
Foto: Promo