Ako do danas niste probali ovaj kolač, pripadate rijetkoj skupini ljudi jer svi su ludi za ovim receptom!
Po čemu se ovaj kolač razlikuje od ostalih? Pa prije svega sadrži puno više jaja od drugih kolača od sira. Ne dodaju se okusi poput vanilije ili limuna.
Možda je najbolja informacija da se peče samo 25 minuta, a priprema 10!
Kako je priprema vrlo jednostavna, nećemo duljiti i nastavljamo s onime što je važno a to je – recept!
Ako imate 25 minuta, mi imamo sjajan recept: Čokoladni kolač bez ulja i od samo 100 kalorija
San Sebastian Cheesecake
Sastojci za 16 serviranja
Priprema se 10 minuta
Peče se 25 minuta
Hladi se 4 sata
Potrebni sastojci
- 900 g kremastog sira
- 329 g šećera
- 7 velikih jaja
- 1 žlica soli
- 240 ml vrhnja za šlag
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijevih i pripremite okrugli kalup za kolače te ga obložite masnim papirom.
- Stavite šećer i sir u veliku posudu i pomiješajte mikserom.
- Dodajte jaja, sol i vrhnje za šlag.
- Miksajte dok ne postane sjajna i glatka smjesa.
- Prebacite sve u kalup i odmah stavite u pećnicu. Neka se peče 25 minuta.
- Sredina kolača će biti meka, a površina tamno smeđa.
- Izvadite van i ohladite kolač u hladnjaku, najmanje 4 sata.
- Izvadite kolač iz posude i poslužite
Dobar tek!
Svaki dan vam se jede čokolada i nešto slatko? Riješite se žudnje u 8 koraka
A. A.
Foto: Shutterstock