Ovaj je kolač jednostavno savršen…
Uz savršene mirise cimeta, muškatnog orašćića i kardamoma, nema osobe koju ovaj kolač nije oduševio.
Ako vam šljive nisu omiljeno voće, možete koristiti koje god sezonsko voće želite.
Potrebni sastojci
- 210 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žlica cimeta
- 1/4 žličica mljevenog muškatnog oraščića i kardamoma
- 1/2 žličica soli
- 115 g omekšalog maslaca
- 190 g šećera, plus 2 žlice
- 1 jaje
- 1 žlica vanilije
- 120 ml mlijeka
- 450 dkg očišćenih šljiva
Ovo su namirnice koje liječnici uvijek jedu za doručak! Neke će vas jako iznenaditi
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva
- Namažite maslacem posudu za pečenje
- Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet, kardamom i muškatni oraščić, te dodajte sol. Ostavite sastane.
- Stucite maslac i 190 g šećera te dodajte jaje i vaniliju.
- Dodajte mlijeko te mješavinu s brašnom, tako da započnete s dodavanjem brašna i s njim završite.
- Smjesu prebacite u posudu za pečenje, a na površinu složite šljive narezane na polovice.
- Posipajte s preostalim šećerom.
- Pecite 60 – 70 minuta
- Prebacite kolač na pladanj za posluživanje nakon što ste mu dopustili da se malo ohladi.
Dobar tek!
Talijanski specijalitet sa sirom i paprom s kojim nema greške: Jede se za doručak, ručak i večeru
A. A.
Foto: Shutterstock