Talijanski specijalitet sa sirom i paprom s kojim nema greške: Jede se za doručak, ručak i večeru

palacinka, farinata

Farinata, vrlo jednostavno jelo za pripremu, vrsta je debele palačinke napravljene od brašna od slanutka.

Iako nosi različite nazive, radi se o rustikalnom jelu odličnog okusa. Možete ju jesti samostalno ili kao dodatak obroku. Ovaj recept svakako zaslužuje da ga isprobate jer je zdravija zamjena za kruh.

Sastojci:

  • 120 grama brašna slanutka
  • 235 ml vode
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • ½ žličice soli
  • Naribani sir (Pecorino Romano)
  • Svježi papar

Ideja za ukusan ručak: Piletina punjenja špinatom, pršutom i sirom

Upute:

  1. U manjoj posudi pomiješajte brašno, vodu, žlicu maslinova ulja i sol. Prekrijte i ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta kako bi brašno uspjelo apsorbirati vodu.
  2. Stavite u smjesu u tavu koja može u pećnicu, a nju prethodno zagrijte na 230 stupnjeva i pecite 5 minuta.
  3. Pažljivo izvadite tavu van i upalite samo gornji grijač te premažite smjesu maslinovim uljem.
  4. Vratite u pećnicu i pecite 6-10 minuta.
  5. Izvadite iz pećnice i ukrasite paprom i sirom, te ostavite da se hladi 5 minuta.
  6. Prebacite na posudu za posluživanje, narežite i poslužite toplo.

Recept za savršen domaći ajvar

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!