Salata od sipe je namijenjena svim ljubiteljima morskih plodova, priprema se bez puno muke i znanja.
Za razliku od rižota, u salatu se ne dodaje crnilo od sipe.
Potrebni sastojci za 4 osobe:
- 80 dag sipe
- 3 režnja bijelog luka
- ½ glavice crvenog luka
- ½ vezice svježeg peršina
- 1 lovorov list
- 2-3 krumpira
- sok od pola limuna
- maslinovo ulje
- sol i papar (mljeveni i u zrnu)
- kapari
Priprema:
Sipe dobro očistite (rukama pažljivo odvojite vrećicu s crnilom od sipe i spremite ju u neku posudicu da se ne razlije) te naknadno operite pod mlazom hladne vode. U lonac stavite vodu, lovorov list, papar u zrnu. Kada voda prokuha dodajte sipu i kuhajte dok potpuno ne omekša (otprilike 1 sat). Posebno skuhajte krumpir i izrežite ga na ploškice ili kockice.
Kad je sipa gotova izrežite ju na kolutiće te ih posložite u zdjelu u kojoj ćete posluživati salatu. Dodajte krumpir. Posolite, popaprite te dodajte kapare, maslinovo ulje i luk. Ukrasite narezanim peršinom.
Po želji, u salatu možete dodati i svježe rajčice.
Foto: Shutterstock
Ana A.
Pripremite Grčku salata od hobotnice