Ima li što ukusnije od fino skuhanog variva? U ovim hladnim danima teško da ju netko ne bi poželio pojesti.
Ako su vam već misli na blagdanskom stolu punom fine hrane, ali se jasno možete prisjetiti kako ste prošle godine nakon jednog takvog obroka patili, vrijeme da razmišljate unaprijed i pripremite organizam za stres kojeg mu planirate priuštiti.
Sastojke potrebne za pripremu ovog obroka vjerojatno imate u kuhinji, a u mirisu i okusu ovog obroka će uživati baš svi i neće se ništa dogoditi ako malo juhe pojedete svakog dana.
VARIVO OD GRAŠKA I MRKVICE S RAVIOLIMA
Potrebni sastojci:
- 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 1 manji luk, sjeckan
- 2 mrkve, narezane na kockice
- 2 stabljike celera, narezane na kockice
- 3 žlice koncentrata od rajčice
- 1 šalica graška
- Soli
- Svježe mljeveni crni papar
- 1 litra vode ili temeljca
- 1 pakiranje raviola sa sirom
- 2 šake baby špinata
- 2 žličice nasjeckanog svježeg peršina
Ako želite biti zdravi i živjeti kvalitetno, ne zaboravite jesti ove namirnice
Priprema:
- U loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i dinstajte češnjak, luk, celer, grašak i mrkvu dok ne omekšaju, 4 do 5 minuta.
- Dodajte koncentrat rajčice, pelate ili pasatu, začinite solju i paprom i kuhajte još 1 minutu. Dodajte juhu ili vodu i zakuhajte. Ako varivo želite zgusnuti dodajte 1 žlicu brašna ili dio povrća izvadite, smiksajte u multipraktiku i vratite nazad.
- Umiješajte pred kraj špinat i peršin i još kratko kuhajte dok špinat ne uvene. Raviole kuhajte zasebno prema uputama na pakiranju. Kada su kuhani umiješajte u varivo.
Poslužite odmah i dobar tek!
5 koraka koji nutricionistici olakšavaju da se hrani zdravo i umjereno – vrijedi probati
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock