Quiche Lorraine francuska je prhka slana pita, koja se može puniti s povrćem, mesom, sirom i plodovima mora. U ovoj vegetarijanskoj verziji za pripremu koristite poriluk i brokulu!
Quiche Lorraine ime je dobila po pokrajini lorraine, koje se nalazi na sjeveroistoku Francuske, a izvorno se punila sa slaninom. Danas, postoji jako puno verzija quichea, poput onog s mladim koprivama te mozzarellom, porilukom i mini rajčicama. Priprema je vrlo jednostavna, a potrebno vam je samo malo volje da svoje okusne pupoljke razveselite s ovim vegetarijanskim receptom!
Priprema kore za quiche lorraine
Sastojci za koru:
- 3 veća krumpira Spar
- 2 žlice maslaca Spar Natur*pur
- sol, papar
Priprema kore
Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Naribajte krumpire, stisnite ih i dobro ocijedite. Pomiješajte s otopljenim maslacem, utisnite u kalup za pitu, pecite oko 15 minuta da poprimi zlatnu boju. Ohladite.
Priprema vegetarijanskog nadjeva
Sastojci:
- 250 g tofua Spar Veggie
- Spar Veggie Gyros
- 1 vrećica praška za pecivo
- 3 žlice Namaz Curry Ananas Spar Veggie
- sol, papar
- 3 režnja češnjaka
- Spar Veggie Gyros
- maslinovo ulje
- 1 poriluk
- 100 g brokule
Priprema:
Operite i narežite povrće i gyros na manje komade. Na maslinovom ulju pirjajte poriluk, kada omekša dodajte brokulu i češnjak. Pirjajte da sve omekša. Na kraju dodajte gyros te pirjajte još minutu.
Tofu u multipraktiku usitnite uz namaz od tofua. Posolite i popaprite. Pomiješajte tofu s povrćem, izlijte smjesu na podlogu od krumpira i pecite još 30-40 minuta da se pita stisne i poprimi zlatnu boju.
Dobar tek!
Ovi recepti su dio Akademije zdravog kuhanja koju organiziraju portal Ordinacija.hr, Centar za kulturu prehrane i Interspar Hrvatska, tijekom koje su polaznici učili kako izraditi jela bez laktoze i glutena.
Pripremite i quiche samo s porilukom, a saznajte i za što je sve poriluk dobar te što još s njim možete pripremiti!
Foto: Shutterstock
Ordinacija.hr