U
okviru ovomjesečnih Kuvarijacija, igre
za food blogere, ovaj mjesec imali smo više nego odličan i rekla bih
preukusan zadatak, a to je Snježanin vijenac od jaja, brokule i šunke
Moram priznati da gotovo uvijek u startu,
samim saznanjem što će se kuhati taj mjesec i koji nam je zadatak, znam hoću li
to jelo raditi ili neću… Tako sam i ovaj put znala, jer me se recept
jako dojmio. Iako mi se činio pomalo kompliciran, ovdje nema niti spomena
o nečem što bi bilo komplicirano, naprotiv, moji su ukućani bili više nego
oduševljeni, uključujući i djecu koja gotovo nikada ne žele niti vidjeti nešto povrtno u
tanjuru. Hvala Snježani na još jednom
odličnom receptu koji ću sigurno još puno puta ponoviti…
Potrebni sastojci
1 žlica maslaca
1 žlica maslinova ulja
1 mala glavica luka
6 – 8 cvjetova brokule
5 jaja
100 g krem sira (npr. ABC)
pola dcl mlijeka
1 žličica soli
malo papra
100 g kuhane šunke
5 listića sira Ceddar
Priprema
1.
Ugrijati neprijanjajuću tavu te staviti maslac i ulje. Dodati sitno nasjeckan
luk i sitno nasjeckanu brokulu. Pirjati dok brokula ne omekša (10-15 minuta).
2.
Zasebno umutiti jaja, krem sir i mlijeko, te posoliti i popapriti.
Mješavinu dodati u tavu s brokulom, malo pojačati vatru i peći lagano miješajući
od kraja prema sredini tave. Peći dok jaja ne budu gotova (neka ostanu malo
vlažna u sredini).
3.
Umiješati nasjeckanu šunku i Ceddar. Maknuti s vatre.
4.
Od lisnatog tijesta izrezati 16 trokutova, te ih složiti zrakasto na papir za
pečenje. Prebaciti žlicom mješavinu jaja i brokule na tijesto, kraće strane
trokutova prebaciti prema sredini, te ih podvinuti pod vijenac.
5.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 200
°C, te peći 25-30 minuta.
Nada Duhović
Just good food