Jela na žlicu najbolje griju organizam, a naš prijedlog za ovaj vikend je ukusna juha s krumpirom i slaninom.
Varivo od leće sa slaninom – obrok koji će vas dobro ugrijati
SASTOJCI:
- 50 dag bijelog krumpira
- 5 dag sušene slanine
- 1 glavica crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 mrkva
- 2 dl bijelog vina
- slatka crvena paprika, sol, papar, lovorov list, papar u zrnu, glatko brašno, peršin list
- 2 žlice ulja (bolje bi bilo domaća svinjska mast)
Recept za domaći kruh s tri vrste brašna
priprema:
Na masnoći popržite sušenu slaninu izrezanu na kockice. Kad se poprži, ubacite sitno nasjeckani luk te sve zajedno pirjajte. Dodajte sitno sjeckani češnjak, slatku papriku, mrkvu narezanu na kockice, lovorov list i sol. Očišćeni krumpir narezan na kockice skuhajte u slanoj vodi. Kada sve povrće omekša, sjedinite ga u jednome loncu, dodajte bijelo vino i pustite da lagano zakuha. U posebnoj posudi umutite 2 žlice glatkog brašna i kiselo vrhnje te pažljivo ulijte u juhu. Kuhajte još desetak minuta. Po želji dodatno
začinite i servirajte.
Grah s kiselim zeljem i kobasicama – omiljeni ručak za ovaj zimski vikend
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock